--

Proiectarea unui sistem termic solar – realizarea proiectului (8 din 10)

Realizarea proiectului unui sistem termic solar

Etapă din proiectarea şi realizarea unui sistem termic solar

Etapă din proiectarea şi realizarea unui sistem termic solar

După analizarea locaţiei şi verificarea cantităţii, proiectantul poate avansa cu proiectul în sine. Realizarea proiectelor în cadrul companiei poate deveni mai uşoară cu timpul pentru că proiectele finalizate pot reprezenta modele pentru proiectele viitoare. Cu cât compania proiectează mai multe sisteme solare termice, cu atât mai bogată şi mai variată va fi colecţia dvs. de detalii privind penetrarea în acoperiş, montarea şi schiţele camerei tehnice, de exemplu. Pentru companiile care instalează sisteme solare termice fără a oferi şi servicii de proiectare, colaborarea cu o companie de inginerie tehnică poate fi o opţiune viabilă. Costul şi timpul mediu variază foarte mult între o companie care este deja familiară cu sistemele solare termice şi una care nu. Deoarece multe companii de inginerie nu au experienţă în sistemele solare termice, este mai bine să se apeleze şi la un producător de colectoare solare pentru revizuirea proiectului.

În timp ce proiectul este în desfăşurare, proiectantul trebuie să coordoneze personalul al cărui echipament va fi conectat la sistemul solar termic. Aceştia trebuie să înţeleagă exact ce se va întâmpla şi când, cu mult timp înainte ca instalatorii să ajungă la locaţie şi să înceapă activitatea. În cazul în care clientul se aşteaptă la o reducere sau o subvenţie, confirmaţi faptul că proiectul dvs. se poate califica pentru acest lucru. De asemenea va trebui să obţineţi planurile existente ale clădirii caresunt relevante pentru sistemul solar termic. Proiectanţii trebuie de asemenea să ia în considerare aspectul estetic, precum potrivirea aspectului echipamentului solar termic sunt relevante pentru sistemul solar termic. Proiectanţii trebuie de asemenea să ia în considerare aspectul estetic, precum potrivirea aspectului echipamentului solar termic cu HVAC existent sau cu echipamentul camerei tehnice. Sistemele solare termice sunt în general stivuite la un unghi mult mai mare decât fotovoltaicele şi tind să iasă mai mult în evidenţă. De aceea, proiectantul trebuie să se gândească serios la aspectul colectorului, la stivuirea acestora şi la conductele aferente.

În momentul în care proiectul este finalizat, prezentaţi-l clientului şi echipei de vânzări. Este proiectul ceea ce credeau aceştia că va fi? În momentul în care toată lumea este mulţumită, sunteţi pregătiţi să transmiteţi proiectul către departamentul de construcţie pentru revizuire.

Transmiterea proiectului şi procesul de aprobare al proiectului sistemului solar termic

Proiectanţii de sisteme solare termice trebuie să contacteze departamentul de construcţii încă în etapa de proiectare pentru a primi detalii despre regulamentele locale. Majoritatea oraşelor pun acum la dispoziţie liste de verificare pentru proiectanţii de sisteme solare termice. Deşi majoritatea acestor liste de verificare au fost create pentru industria fotovoltaică, acestea pot încă furniza informaţii folositoare pentru instalaţiile solare termice. Informaţi departamentul de construcţii dacă există cerinţe în listă care nu funcţionează pentru sistemul solar termic sau care sunt imposibil de îndeplinit. Aflaţi dacă departamentul de construcţii va colabora cu dvs. sau vă va obliga să respectaţi regulile fotovoltaicelor, precum împământarea electrică a colectoarelor de pe acoperiş.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Proiectarea unui sistem termic solar – realizarea proiectului (8 din 10), 5.0 out of 5 based on 24 ratings