--

Proiectarea unui sistem termic solar – predarea proiectului şi producţia (9 din 10)

Înainte de a trasmite proiectul sistemului solar termic

Etapă din proiectarea şi realizarea unui sistem termic solar

Etapă din proiectarea şi realizarea unui sistem termic solar

Înainte de a transmite proiectul unui departament de construcţii, verificaţi-l încă o dată şi rugaţi un coleg să verifice pentru a confirma faptul că sistemul respectă toate cerinţele Legislaţiei. Acest lucru ajută la prevenirea întârzierilor în aprobarea proiectului şi evitarea surprizelor neplăcute în timpul inspecţiilor finale. Personalul departamentului de construcţii va revizui atent toate proiectele transmise, dar în general vorbind, aceştia nu pot fi răspunzători pentru eşuarea în identificarea aspectelor proiectului sistemului solar termic care nu sunt în conformitate cu Legislaţia. Dacă elementele sistemului termic nu sunt acceptate în urma verificării, compania de sisteme solare termice este cea care are de suferit, nu departamentul de construcţii sau clientul.

În ciuda faptului că sistemul solar termic a fost utilizat timp de foarte mulţi ani, reprezentanţii departamentului de construcţii nu sunt întotdeauna familiarizaţi cu această tehnologie. Anumite departamente sunt mai categorice decât celelalte când vine vorba de aplicarea dispoziţiilor legii. Sistemele solare de răcire pot fi şi mai complicate pentru departamentele de construcţii decât sistemele solare de încălzire cu apă. În cazul oricăruia dintre sisteme, investiţi timp pentru a vă asigura că proiectul dvs. este conform cu Legislaţia şi consultaţi departamentul de construcţii oricând este necesar. O descriere în scris a sistemului poate fi de ajutor în revizuirea proiectului. Explicaţi scopul sistemului solar termic, secvenţa de operaţiuni, ce este fracţia solară şi aşa mai departe. Acest lucru este în special important în momentul în care doriţi aprobarea unui sistem complex sau a unuia care alimentează un sistem unic sau o cantitate existentă.

Pe tot parcursul revizuirii proiectului sau a procesului de aprobare, comunicaţi clar cu clientul cu privire la duratele revizuirii şi orice aspecte de Legislaţie referitoare la proiect. În anumite cazuri, clienţii pot ajuta în legătura directă cu departamentul de construcţii.

Predarea proiectului la managerul de proiect

După ce departamentul de construcţii a aprobat proiectul,acesta prinde formă şi se poate trece mai departe la următoarea etapă: producţia. Producţia funcţionează mai uşor dacă proiectantul revizuieşte proiectul în detaliu cu managerul de proiect înainte de a se începe activitatea efectivă la locaţie. Oferiţi un program clar, actualizat al echipamentului împreună cu proiectul aprobat şi transmiteţi informaţiile relevante despre client, clădire şi programul proiectului. Avertizaţi managerul de proiect privind orice dificultăţi potenţiale pe care le prevedeţi. Trebuie de asemenea să discutaţi dacă instalatorii dvs. sau subcontractantul vor efectua diferite porţiuni ale instalaţiei solare termice. În final, după ce sistemul este construit şi dat în exploatare, asiguraţi-vă că verificaţi locaţia, inspectaţi sistemul şi notaţi elementele specifice de proiectare care vor fi utile în proiectele viitoare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (24 votes cast)
Proiectarea unui sistem termic solar – predarea proiectului şi producţia (9 din 10), 5.0 out of 5 based on 24 ratings