--

Instalatori

Instalatorul este cel care in Romania indeplineste de regula mai multe roluri: recomanda produse sau magazine clientului (din experienta lui, datorita comisionului primit de la magazine, din cauza ca e mai comod sau s-a invatat cu acele produse), face singur dimensionari si sfatuieste clientul ce solutie tehnica sa aleaga (fie din experienta, fie din orgoliu ca el stie macar la fel de bine cat un proiectant, fie din alt motiv, dar pentru care nu va mai raspunde in viitor) si, la final, executa lucrarea – ceea ce ar trebui sa fie singurul si cel mai bun lucru pe care sa stie sa-l faca. Fara doar si poate, instalatorul este unul dintre cele 3 elemente cheie care fac ca o lucrare sa functioneze bine in timp dar nu le poate acoperi profesionist pe toate 3 in acelasi timp, adica: Proiectarea Competenta, Calitatea Echipamentelor si Executia Corecta.

Purtam o stima deosebita instalatorilor profesionisti cu experienta, care au capacitatea sa citeasca un proiect si sa-l execute intocmai, care beau apa cand vin la lucru si li se face sete, care vin la lucru si a doua zi, exact la ora stabilita, chiar daca a mai ramas doar de strans un robinet. Pe acestia ii cautam permanent si cu astfel de oameni lucram in casa dumneavoastra.

Este bine de stiut si de inteles ca instalatorul este interfata cu dumneavoastra, clientul, atat al proiectantului, cat si a furnizorului de materiale. Pe instalator il verifica proiectantul sau de la instalator afla problemele aparute cu instalatia din teren. Tot de la instalator se informeaza producatorul sau vanzatorul unui echipament despre parametrii tehnici de functionare in timp. Dar asta nu inseamna ca instalatorul va substitui vreodata calificarea primilor doi, ci cei trei vor conlucra, fiecare cu raspunderea sa.

In concluzie, trebuie apreciat instalatorul la justa lui valoare, iar cel care doreste sa cunoasca detalii sau secrete care sa-i usureze munca poate accesa aceasta sectiune pentru a descarca informatii foarte utile.

Logarea si accesul la materiale se face pe baza de user si parola. Va rugam completati acest formular, daca doriti sa ne fiti partener arhitect si sa accesati resursele noastre destinate Dumneavoastra!

Completati acest formular pentru a primi de la noi in cel mai scurt timp posibil acces la resurse valoroase pentru proiectele Dumneavoastra eco!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Instalatori, 5.0 out of 5 based on 22 ratings