--

COMPETENTA

Panouri fotovoltaice

Sisteme solare de energie electrica, cunoscute sub numele de sisteme fotovoltaice, capteaza energia soarelui folosind celule fotovoltaice.Aceste celule nu au nevoie de lumina directa a soarelui pentru a functiona. Celulele fotovoltaice pot genera energie electrica si in zile innorate. Celulele convertesc lumina soarelui in electricitate, care poate fi folosita pentru a alimenta aparatele de uz casnic si iluminat.

Beneficiile sistemelor de panouri fotovoltaice sunt:

Reducerea facturilor de electricitate: lumina soarelui este gratuita, astfel incat odata ce ati platit pentru instalarea initiala, costurile de energie electrica vor fi reduse.

Reducerea consumului de carbon: energia electrica solara este verde si nu emana nici un dioxid de carbon nociv (CO2) sau alti poluanti. Un sistem fotovoltaic ar putea economisi peste o tona de CO2 pe an, adica mai mult de 30 de tone de CO2 pe durata sa de viata. Referitor la intretinere, panourile solare fotovoltaice necesita foarte putina intretinere – va trebui doar curatate ocazional. Asigurati-va ca arborii nu incep sa le umbreasca. In cazul in care se solicita asistenta Solar-Service pentru a efectua aceste servicii, prin parteneri locali oferim si servicii de intretinere a panourilor fotovoltaice. panouri fotovoltaice

Pompe de caldura

Pompa de caldura este un sistem care transfera caldura de la un mediu cu temperatura mai joasa la un alt mediu cu temperatura mai ridicata. Aceste sisteme se folosesc cel mai des pentru incalzire.

Pompele de caldura pot fi:

pompe de caldura pe sursa de aer – extrag energia termica din aerul exterior

sistem aer-aer transfera energie termica in aerul din interior
sistem aer-apa transfera energie termica unui rezervor de apa

pompe de caldura geotermale – extrag caldura din sol sau din alte surse similare

Geotermale-aer transfera energia termica in aerul din interior

Sistem sol-aer solul este sursa de caldura
Sistem roca-aer roca este sursa de caldura
Sistem apa-aer apa este sursa de caldura

Geotermale-apa transfera energia termica in rezervor de apa

Sisteme sol-apa solul este sursa de caldura
Sisteme de roca-apa roca este sursa de caldura

Sisteme apa-apa apa este sursa de caldura Service si intretinerea anuala este un element cheie atunci cand se analizeaza orice achizitie de mare valoare pentru locuinta. Un sistem de pompa de caldura poate creste semnificativ valoarea unei proprietati in exact acelasi mod ca si alte tipuri de imbunatatiri ale casei. Este foarte important sa se si asigure ca aceasta valoare sa fie si mentinuta.

Panouri solare termice

Sunt cunoscute drept colectoare solare termice. Au rolul de a colecta energia solara si a o converti in energie termica utilizata la incalzirea apei in scop menajer sau pentru suport la incalzirea locuintei. Se impart in panouri solare plane sau panouri solare cu tuburi vidate. Panourile solare fabricate integral in Germania sunt standardul de calitate, panourile solare fabricate in China sunt ieftine dar la sub o treime din randament sau durata de viata fata de primele. panouri solare termice

Turbine eoliene

Morile de vant genereaza energie electrica datorita energiei solare care creaza curenti de aer (de vant) pe suprafata planetei. In functie de marime sua de puterea lor ditingem turbine eoliene rezidentiale de puteri de cativa KW si turbine eoliene industriale care pot atinge 1 – 5 si chiar 10 MW putere instalata.

Turbine eoliene

Centrale pe peleti

Centralele pe biomasa sau pe combustibil vegetal cuprind si centralele pe peleti sau pe brichete de rumegus. Practic sunt centrale asemenatoare centralelor pe lemne dar al caror combustibil sunt peletii stocati intr-un buncar a caror alimentare se face automat.
centrala peleti

Incalzire in pardoseala

Cea mai confortabila si mai sanatoasa incalzire este cea care ne vine de la picioare, adica incalzirea prin pardoseala. Acest sistem este folosit din perioada epocii romane in casele potentatilor vremii sau chiar in baile publice. Multumita tehnologiei de astazi, o putem avea fiecare dintre noi.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (25 votes cast)
COMPETENTA, 4.7 out of 5 based on 25 ratings