--

Service

Echipa Solar Service este disponibila in termen de 24 de ore pentru a deservi toate echipamentele solare in Romania, indiferent cine a efectuat montajul.
Toate reparatiile sunt realizate de personalul nostru sau dealeri autorizati, in functie de localizarea geografica.

Avem experienta instalarea tuturor tipurilor de instalatii solare si sisteme de fotovoltaice de pe piata.
Oferim, de asemenea, materiale si asistenta tehnica pentru cei care doresc sa instaleze sisteme proprii.
Planificam intretinere pentru toate instalatiile oferite de noi, economisind costuri de reparatii majore pe termen lung.

Vezi mai multe detalii!

Operatiunile de service si mentenanta la sistemele de panouri solare, panouri fotovoltaice, pompe de caldura, turbine eoliene sau centrale pe peleti sunt cele legate strict de verificarea periodica a bunei functionari.

Care sunt procedurile?
Se incheie un contract de service pe o perioada de timp 1-5 ani
Se platesc interventiile atunci cand este nevoie si la solicitarea proprietarului.

Atentie: A nu se confunda interventiile de service contra cost cu perioada de garantie acordata in urma montajului.
Diferenta este urmatoarea:
in cazul garantiei chiar si de 5 ani data montajului (manoperei), la o lucrare aceasta se refera strict la punerea in opera a instalatiei respective si a garantarea functionarii in bune conditii pentru perioada garantata cu interventii gratuite, daca apar probleme din culpa executantului la montajul initial.
in cazul contractului de service sau a interventiilor contra cost acestea se refera la faptul ca din cauze straine executantului apar probleme la sistem care trebuie remediate pentru a functiona optim in continuare.

Astfel de probleme sunt des intalnite in practica si in mod evident exced garantiei initiale de montaj acordate la prima punere in functiune:
apa foarte dura care provoaca depuneri pe schimbatoarele de caldura in placi sau pe serpentine sau pe peretii interiori ai boilerului sau ai pufferului.
caderi de curent sau fluctuatii de tensiune care pot provoca deteriorarea totala sau partiala a elementelor electronice ale instalatiilor sau a pompelor de recirculare. De pilda o astfel de caredere de curent repetata care cauzeaza nefunctionarea sistemului energetic nu poate fi imputata executantului.
interventia unei persoane neautorizate, a unui “stie tot” sau chiar a proprietarului va atrage dupa sine pe langa pierderea garantiei si costul remedierii problemei in urma constatarii iar constatarea in sine si aflarea adevarului este usor de facut de personalul nostru.
lipsa unor dotari elementare ale cladirii ca de exemplu lipsa impamantarii in cazul instalatiilor cu panouri solare, existent unui foraj necorespunzator in cazul pompei de caldura si defectarea pompei submersibile datorita nisipului sau scaderea nivelului activ al panzei freatice sub minimul necesar, existenta unui cos de fum inadecvat si ingreunarea functionarii unei centrale pe peleti sau mai grav defectarea acesteia datorita gudronului peletilor de proasta calitate si asa mai departe nu obliga executantul la reparatia gratuita a defectiunilor pentru ca sunt chestiuni independente de calificarea acestuia sau de vina sa.

Drept concluzie, service-ul sau intretinerea trebuie privite in tandem intre firma care il asigura si cel care foloseste intalatia, astfel incat daca cei doi comunica si se informeaza reciproc asupra simptomelor in timp ale unei instalatii scopul final sa fie prelungirea duratei de functionare cat mai multi ani la costuri de consum cat mai reduse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (60 votes cast)
Service, 4.2 out of 5 based on 60 ratings