--

SERVICII

EPC

Un proiect energetic este complet atunci cand indeplineste toata procedura, de la conceptie, proiect scris pe hartie pana la mentenanta si service in teren.
Oferim solutii complete pentru ca proiectul sa nu ramana doar in faza de concept. Impreuna, parcurgem drumul la sigur!

Exista mai multi pasi care trebuie urmati pentru a realiza complet un proiect energetic:

Consultanta privitoare la avize, autorizatii, scheme de sprijin/subventii sau consultant tehnica de specialitate, simulare computerizata
Studii de fezabilitate, calculul rentabilitatii investitiei, audit energetic
Proiect tehnic de specialitate, termic sau electric
Achizitie material, logistica, organizare de santier
Montaj, executie la cheie, punerea in opera
Mentenanta, monitorizare, intretinere, service

Toate etapele descrise mai sus, total sau in parte, se potrivesc si sunt necesare unei investitii in domeniul energiei regenerabile pentru:

parc de panouri fotovoltaice
incalzire sau apa calda cu panouri solare termice
incalzire cu pompe de caldura
producere de energie electrica cu turbine eoliene mici rezidentiale
incalzire cu central pe peleti
incalzire prin pardoseala

Solar-Service asigura direct si prin parteneri specializati oricare din aceste proceduri astfel ca putem gestiona fie un proiect rezidential fie un proiect industrial de anvergura cu acelasi professionalism.

Proiectare

Dezavantajele absentei unui proiect:
Proiectul tehnic de specialitate realizat de un inginer sau de catre un colectiv de ingineri si arhitecti specializati in energetica este cheia de inceput a dimensionarii corecte si a garantiei functionarii eficiente a intregului sistem pe viitor.
Ca atare, recomandam ferm ca in majoritatea cazurilor sa fie realizat un proiect tehnic profesionist, proiect pe care il putem personaliza in functie de preferintele si nevoile beneficiarului.
Lipsa unui proiect termic in cazul pompei de caldura duce la supra sau subdimensionarea puterii acesteia si implicit la un cost de intretinere mai mare sau la o insuficienta incalzire a spatiului si nevoia de suplimentare cu energie termica din alte surse.
Lipsa unui proiect electric adecvat duce la necorelarea consumatorilor cu resursa de energie fotovoltaica sau eoliana si implicit functionarea defectuoasa sau ineficienta a acestora. Vor fi fie costuri prea mari cu investitia si obtinem fie energie electrica in exces pe care o risipim, fie o productie de energie regenerabila insuficienta, situatie in care principalul consum o sa fie asigurat tot din reteaua electrica nationala, caz in care investitia devine frustranta si costurile reduse nesemnificative.
Lipsa unui proiect tehnic in cazul unei instalatii de panouri solare cu aport la incalzire si apa calda menajera la o cladire cu incalzire prin pardoseala poate duce la un randament sper zero pe timp de iarna la incalzire si implicit o cheltuiala nejustificata. Nu toate cladirile pot avea un randament optim la incalzire cu panouri solare termice, in multe cazuri investitia este o cheltuiala nenecesara.

Avantajele existentei unui proiect tehnic:
Un proiect tehnic pentru pompa de caldura sau pentru panouri solare termice poate stabili in mod just necesarul termic al cladirii de incalzit si astfel putem apoi calcula puterea corecta a pompei de caldura si necesarul de KWh minim al panourilor solare si mai departe tipul si puterea acestora. Toate aceste informatii sunt strans legate intre ele si numai un proiect de instalatii poate raspunde pentru functionarea hidraulica a intregului sistem, in niciun caz furnizorul de echipamente sau instalatorul nu va sti sau nu va tine locul acestuia.
Un proiect tehnic electric bine intocmit ne poate releva exact productia de energie electrica in functie de mai multi factori relativi (vremea) sau certi (orientarea cardinala, inclinatia) si astfel putem sti anticipat ce productie de energie electrica vom avea pe un an de zile in functie de locatie, de tipul panoului folosit, de consumatori si asa mai departe, date esentiala pentru a estima oportunitatea investitiei.

Montaj

Punerea in opera a unei lucrari revine aproape exclusiv instalatorului sau electricianului. Practic, de acesta depinde cum face executia atat tehnic cat si estetic. Tehnic vorbind, daca vor aparea probleme de functionare in timp ale sistemului, pe instalator il cautam prima data sau pe electrician, in functie de lucrare, acesta fiind ajutorul proxim pentru rezolvarea problemei.

 

nu avem proiect montat de profesionisti?
Ganditi-va daca nu aveti un proiect tehnic adecvat sau echipamente certificate de buna calitate ce se va intampla cand vor aparea probleme in timp? Totul va trebui sa va rezolve instalatorul si el poate da vina pe oricine, dvs nu stiti de fapt cine e responsabil si cheltuiti mai mult in continuare pe material an de an sau pe interventii de care nu aveati nevoie daca lucrarea era abordata initial corect. Dupa instalatori sau electricieni casa si peretii trebuie sa ramana la fel ca inaintea interventiei, sa nu fie nevoie deloc sa se faca curat, pentru ca acestia ar trebui sa curete inclusiv santierul de lucru in urma lor.

Exista trei tipuri de prindere utilizate de obicei la montarea panourilor solare intr-o situatie rezidentiala:

Pe acoperis, pe tigle, montate pe o structura proiectata special.
Integrate in structura acoperisului, in cazul in care panoul solar va inlocui in mod direct o cantitate de tigle.
Montate pe un cadru in cazul in care acestea pot fi situate fie pe un acoperis plat, sau in gradina.
A treia optiune este utilizata frecvent de catre persoane care nu au un acoperis orientat spre sud) In cazul parcurilor fotovoltaice, montajul se face cel mai des pe sol. In asemenea cazuri, se face un proiect de montare panouri solare adecvat in care se iau in calcul multi factori care decid ce tip de structura se va folosi (de ex. topografie, vant, zapada, insolatie, umbrire etc).

Service

Echipa Solar Service este disponibila in termen de 24 de ore pentru a deservi toate echipamentele solare in Romania, indiferent cine a efectuat montajul.
Toate reparatiile sunt realizate de personalul nostru sau dealeri autorizati, in functie de localizarea geografica.

Avem experienta instalarea tuturor tipurilor de instalatii solare si sisteme de fotovoltaice de pe piata.
Oferim, de asemenea, materiale si asistenta tehnica pentru cei care doresc sa instaleze sisteme proprii.
Planificam intretinere pentru toate instalatiile oferite de noi, economisind costuri de reparatii majore pe termen lung.

Operatiunile de service si mentenanta la sistemele de panouri solare, panouri fotovoltaice, pompe de caldura, turbine eoliene sau centrale pe peleti sunt cele legate strict de verificarea periodica a bunei functionari.

Care sunt procedurile?
Se incheie un contract de service pe o perioada de timp 1-5 ani
Se platesc interventiile atunci cand este nevoie si la solicitarea proprietarului.

Atentie: A nu se confunda interventiile de service contra cost cu perioada de garantie acordata in urma montajului.
Diferenta este urmatoarea:
in cazul garantiei chiar si de 5 ani data montajului (manoperei), la o lucrare aceasta se refera strict la punerea in opera a instalatiei respective si a garantarea functionarii in bune conditii pentru perioada garantata cu interventii gratuite, daca apar probleme din culpa executantului la montajul initial.
in cazul contractului de service sau a interventiilor contra cost acestea se refera la faptul ca din cauze straine executantului apar probleme la sistem care trebuie remediate pentru a functiona optim in continuare.

Astfel de probleme sunt des intalnite in practica si in mod evident exced garantiei initiale de montaj acordate la prima punere in functiune:
apa foarte dura care provoaca depuneri pe schimbatoarele de caldura in placi sau pe serpentine sau pe peretii interiori ai boilerului sau ai pufferului.
caderi de curent sau fluctuatii de tensiune care pot provoca deteriorarea totala sau partiala a elementelor electronice ale instalatiilor sau a pompelor de recirculare. De pilda o astfel de caredere de curent repetata care cauzeaza nefunctionarea sistemului energetic nu poate fi imputata executantului.
interventia unei persoane neautorizate, a unui “stie tot” sau chiar a proprietarului va atrage dupa sine pe langa pierderea garantiei si costul remedierii problemei in urma constatarii iar constatarea in sine si aflarea adevarului este usor de facut de personalul nostru.
lipsa unor dotari elementare ale cladirii ca de exemplu lipsa impamantarii in cazul instalatiilor cu panouri solare, existent unui foraj necorespunzator in cazul pompei de caldura si defectarea pompei submersibile datorita nisipului sau scaderea nivelului activ al panzei freatice sub minimul necesar, existenta unui cos de fum inadecvat si ingreunarea functionarii unei centrale pe peleti sau mai grav defectarea acesteia datorita gudronului peletilor de proasta calitate si asa mai departe nu obliga executantul la reparatia gratuita a defectiunilor pentru ca sunt chestiuni independente de calificarea acestuia sau de vina sa.

Drept concluzie, service-ul sau intretinerea trebuie privite in tandem intre firma care il asigura si cel care foloseste intalatia, astfel incat daca cei doi comunica si se informeaza reciproc asupra simptomelor in timp ale unei instalatii scopul final sa fie prelungirea duratei de functionare cat mai multi ani la costuri de consum cat mai reduse.


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (59 votes cast)
SERVICII, 3.5 out of 5 based on 59 ratings