--

Proiectarea unui sistem termic solar – artă şi ştiinţă (10 din 10)

Proiectarea sistemului solar termic: atât artă cât şi ştiinţă

Etapă din proiectarea şi realizarea unui sistem termic solar

Etapă din proiectarea şi realizarea unui sistem termic solar

Proiectarea sistemului solar termic este un meşteşug care presupune abilităţi tehnice, talent artistic şi competenţe de comunicare. O parte vitală a procesului de construcţie a sistemului solar termic, activitatea proiectantului reprezintă fundamentul pe care instalatorii construiesc sistemele. Proiectul trebuie, astfel, să fie corect efectuat, precum şi să creeze un proces intern cheie pentru a obţine succesul.

În momentul în care proiectantul sistemului solar termic preia un proiect mare sau experimental sau are ocazia de a lucra cu un client foarte important, încercând să realizeze ceva nou cu ajutorul tehnologiei, vor exista momente intense când provocarea de a finaliza un proiect la timp şi în buget va părea copleşitoare. Dar trecerea acestor obstacole este emoţia pe care mulţi proiectanţi o caută: entuziasmul de a crea ceva ce nu s-a mai văzut, de transformare a ideii într-un sistem tehnic, funcţional.

Cunoaşterea proiectului sistemului solar termic trebuie să se dezvolte semnificativ pentru ca industria să avanseze. Când lucraţi cu o companie de inginerie care este nouă în această tehnologie, petreceţi timp pentru a explica ceea ce realizaţi dvs. Acestea nu sunt nişte proiecte simple, ci va dura foarte mult timp pentru ca societatea de inginerie să afle tot ce ştiţi dvs. Lipsa de proiectanţi calificaţi în sisteme solare termice este un impediment în dezvoltarea industriei. O parte a soluţiei ar fi să se solicite grupului din industria sistemelor solare termice crearea unui ghid cuprinzător de proiectare şi instruirea inginerilor în această meserie. Producătorii sunt în prezent asaltaţi de solicitări de proiectare; cererea pentru această tehnologie este în creştere; iar domeniul proiectării de sisteme solare termice nu este foarte clar. Instruirea mai multor proiectanţi reprezintă fluxul care ar ridica toate bărcile, iar proiectanţii de sisteme solare termice trebuie să depună toate eforturile pentru a-i instrui şi pe ceilalţi în arta şi ştiinţa proiectării sistemelor solare termice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (25 votes cast)
Proiectarea unui sistem termic solar - artă şi ştiinţă (10 din 10), 5.0 out of 5 based on 25 ratings