--

Panouri fotovoltaice montate pe pământ – tipuri de cadre (8 din 15)

Tipuri de cadre pentru sistemele solare

Pentru a evita riscurile şi, în general, pentru a economisi cât mai mult, achiziţionaţi un sistem de cadre de la un producător de renume cu o reputaţie bună privind furnizarea de produse comerciale în această industria fotovoltaică.

Prefabricarea reprezintă doar unul dintre beneficiile utilizării unui astfel de echipament disponibil din partea producătorilor. Majoritatea producătorilor de sisteme de montare au efectuat teste extinse pentru a certifica faptul că produsele lor suportă sarcinile estimate. Produsele acestora pot fi, de asemenea, reglate la locaţie, rezolvându-se, astfel, problemele de precizie din locaţiile fundaţiilor. Aceste aspecte de eficienţă ale instalaţiei reprezintă un alt beneficiu dacă utilizaţi sisteme de cadre de calitate, disponibile pe piaţă. Schletter, SunLink şi Unirac, de exemplu, precum şi alţi producători de cadre, au depus eforturi să reducă la minim numărul de unelte şi nivelul de experienţă în construcţii necesar pentru a asambla aceste sisteme. Uneltele necesare sunt doar câteva chei sau utilaje de impact.

Cadre pentru panouri fotovoltaice de montat pe pământ

Cadre pentru panouri fotovoltaice de montat pe pământ

Cu toate acestea, anumiţi constructori aleg să proiecteze şi să implementeze cadrele proprii pentru fiecare proiect în parte, fie pentru a reduce costurile fie pentru a îndeplini anumite constrângeri de design ale proiectului. Acest efort poate fi de succes. Totuşi, dacă implementaţi un cadru personalizat, trebuie să ţineţi cont de costurile suplimentare cu tehnica de implementare şi de răspunderea pe care validarea integrităţii structurale o presupune. Deşi un sistem de cadre poate părea simplu de proiectat şi executat, multe elemente pot fi pierdute din vedere şi acest lucru poate duce la proiecte mai costisitoare şi de lungă durată. În general, constructorii au mai multe beneficii dacă utilizează produsele disponibile pe piaţă.

Sharp Electronics a demonstrat un prototip de sistem de cadre montate pe pământ la Solar Power International 2009 conceput pentru a fi utilizat cu noul modul cu celule fotovoltaice cu peliculă subţire în proiecte pentru utilităţi. „Sharp a înţeles că pentru a obţine costurile de instalare necesare pentru a realiza paritatea gridului în următorii ani, trebuie să se încerce reducerea costurilor de instalare a sistemelor de energie solară”, declară Steve Meredith, directorul de dezvoltare produse din cadrul Sharp pentru energie solară comercială şi pentru utilităţi. „Noua tehnologie de celule fotovoltaice cu peliculă subţire a societăţii Sharp poate fi utilizată în multe sisteme de mare anvergură montate pe pământ, şi am dorit o modalitate de a asigura faptul că produsul poate fi integrat cât mai uşor şi ieftin posibil.” Prefabricarea reprezintă doar unul dintre beneficiile utilizării unui astfel de echipament disponibil din partea producătorilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (26 votes cast)
Panouri fotovoltaice montate pe pământ – tipuri de cadre (8 din 15), 5.0 out of 5 based on 26 ratings