--

Panouri fotovoltaice montate pe pământ – reglare sisteme solare (9 din 15)

Sistemele solare montate pe pământ

Majoritatea producătorilor de sisteme de montare au efectuat teste extinse pentru a certifica faptul că produsele lor suportă sarcinile estimate. Produsele acestora pot fi, de asemenea, reglate la locaţie, rezolvându-se, astfel, problemele de precizie din locaţiile fundaţiilor.

Pentru utilităţi

Unirac completează oferta sa de sisteme montate pe pământ U-LA cu piloni cu sistemul montat pe pământ ISYS, care se bazează pe arhitectura unei bare tip I. Proiectat pentru sisteme de 500 kW şi mai mari, ISYS reduce la minim punctele de fundaţie, suportă asamblarea preliminară a componentelor şi elimină procesele de fabricare pe teren precum sudura, perforarea sau tăierea.

Instalarea la locaţie a panourilor fotovoltaice

Instalarea panourilor fotovoltaice pe pământ

Instalarea panourilor fotovoltaice pe pământ

În ciuda lucrului în condiţii de frig şi noroi, instalatorii din cadrul Amerindian Specialty Services se încadrează în programul aferent acestei instalaţii de 1.1 MW pentru Dayton Power & Light, în parte datorită modulelor şi a cadrelor selectate. Se necesită un echipament minim pentru a monta cele două rânduri de module cu peliculă subţire a-SI/µc-SI Sharp, furnizate de Inovateus Solar, pe cadre Schletter.

Alte societăţi producătoare de cadre oferă opţiuni bazate pe energie solara specifice montate pe pământ pentru diferite segmente de piaţă. Unirac, de exemplu, împarte piaţa energiei solare în proiecte comerciale rezidenţiale sau de mici dimensiuni şi proiecte mari sau pentru utilităţi, oferind diferite produse montate pe pământ în fiecare categorie. Sistemul montat pe pământ U-LA al Unirac, o opţiune familiară pentru constructorii de sisteme solare din Statele Unite, reprezintă un produs pe bază de ţevi conceput pentru sisteme sub 500 kW, în timp ce noul sistem montat pe pământ ISYS, bazat pe designul de bare tip I, este conceput pentru sisteme de 500 kW sau mai mari. Unirac crede că o abordare diferită a sistemelor montate pe pământ de mari dimensiuni permite un flux de lucru sau o specializare paralelă a diferitelor echipe de instalare şi atinge eficienţa instalării. Această specializare a funcţiilor de lucru se aseamănă cu o linie de asamblare în care fiecare lucrător poate maximiza productivitatea prin concentrarea pe o anumită sarcină. Potrivit lui Juan Suarez, director tehnic la Unirac: „Ansamblul paralel este o componentă esenţială în sisteme mari. Va fi principalul element de diferenţiere a proiectelor de mari dimensiuni de succes pentru utilităţi.”

Schletter adaugă designul şi instalarea fundaţiei produselor oferite prin deţinerea şi operarea unui echipament de montare a pilonilor şi prin furnizarea de teste şi clasificări ale solului. Ultimul element reprezintă o parte a serviciului de certificare a proiectului sistemului la locaţia specifică. Potrivit lui Sven Kuenzel, directorul departamentului de vânzări al societăţii: „Schletter poate livra un sistem tehnic complet clienţilor săi. Pentru fiecare proiect în parte, efectuăm teste de detaşare pentru pilonii furnizaţi şi oferim un raport geotehnic complet. De asemenea, livrăm calcule şi schiţe structurale avizate, revizuite şi certificate de un inginer licenţiat pentru proiect.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (27 votes cast)
Panouri fotovoltaice montate pe pământ – reglare sisteme solare (9 din 15), 5.0 out of 5 based on 27 ratings