--

Panouri fotovoltaice montate pe pământ – aspecte suplimentare (10 din 15)

Aspecte suplimentare pentru un proiect solar de succes

Orice opţiune de fundaţie şi sistem de cadre aţi alege, trebuie să ţineţi cont de următoarele aspecte pentru succesul proiectului.

Uşurinţa instalării sistemului de panouri fotovoltaice

Este important să ţineţi cont de condiţiile în care lucrează echipa de instalare. Înălţimea cadrului şi modul în care modulele sunt ataşate în acesta sunt factori esenţiali în stabilirea vitezei de instalare. Necesitatea scărilor sau a lifturilor în general încetineşte avansarea proiectului, astfel că este esenţial să examinaţi atent configuraţia cadrului, inclusiv înălţimea necesară de lucru pentru membrii echipei care trebuie să fixeze piesele şi modulele cadrului.

Proiect solar de mare dimensiune cu panouri fotovoltaice montate pe pământ

Proiect solar de mare dimensiune cu panouri fotovoltaice montate pe pământ

Expansiunea termică

Sistemul de cadre trebuie conceput ţinând cont de expansiunea termică. Racordurile de expansiune trebuie construite în secţiuni lungi ale cadrelor pentru a preveni tensionarea acestora sau a modulelor din cauza ciclului termic. Modulele nu trebuie prinse împreună pe cadru. Cadrele acestora se măresc la căldură, ceea ce ar putea cauza tensionarea acestora şi, astfel, distrugerea sau deteriorarea elementelor laminate ale modulului. Oţelul şi aluminiul au coeficienţi diferiţi de expansiune. Un cadru fabricat din aluminiu are nevoie de racorduri de expansiune mult mai mult decât un cadru din oţel.

Coroziunea

Coroziunea sistemului fundaţiei şi a cadrului este un alt aspect important în cazul unei locaţii specifice. În majoritatea cazurilor, piloţii din oţel bătuţi trebuie să fie galvanizaţi prin imersiune în baie pentru a reduce coroziunea. Este important să caracterizaţi condiţiile solului de la locaţie pentru a stabili dacă sunt necesare mijloace suplimentare pentru protecţia fundaţiei. Într-un sol foarte coroziv, oţelul din fundaţie poate necesita straturi de protecţie suplimentare; un pilot din oţel bătut poate necesita un strat de acoperire din răşină epoxidică pe lângă galvanizarea prin imersiunea în baie. Armăturile metalice din suporţii din beton turnat pe loc pot necesita un strat de acoperire epoxidic sau galvanizarea.

Compatibilitatea designului

Intenţia de aplicare trebuie să corespundă cu condiţiile de utilizare aprobate de producătorul panoului fotovoltaic, descrise în manualul de instalare al modulului. Diferiţi producători au diferite cerinţe de montare şi prindere, iar valorile sarcinii modulului pot varia în funcţie de configuraţia de montare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (27 votes cast)
Panouri fotovoltaice montate pe pământ – aspecte suplimentare (10 din 15), 4.9 out of 5 based on 27 ratings