--

Panouri fotovoltaice montate pe pământ – împământarea (13 din 15)

Împământarea necesara cadrelor modulului fotovoltaic

Majoritatea producătorilor de cadre – precum AEE Solar al cărui produs SnapNrack este ilustrat aici – oferă o opţiune de echipament pentru împământare WEEB. Din păcate, nu toate jurisdicţiile acceptă această metodă de împământare. Cu toate acestea, eficienţa instalaţiei este disponibilă chiar dacă se utilizează inele de împământare încorporate, după cum se prezintă în această imagine a unei împământări REC Solar.

Împământarea

Împământarea în sistemele fotovoltaice

Împământarea în sistemele fotovoltaice

Asiguraţi-vă că se respectă cerinţele NEC şi cele ale directivelor pentru instalarea manuală oferite de producător pentru împământarea cadrelor panourilor fotovoltaice şi a sistemului de cadre.

Planificarea unui sistem simplu şi logic de tranşee în etapa iniţială de dezvoltare reprezintă cel mai bun mijloc de a obţine distanţe minime ale acestora. Executarea tranşeelor pe tot terenul poate fi complicată, deoarece tranşeele trebuie să se afle departe de fundaţiile cadrului pentru a nu deranja solul din dreptul fundaţiei. O tranşee lângă o fundaţie poate reduce presiunea pe reazem a solului în acea zonă şi poate reduce sarcina suportată de fundaţie.

Verificaţi cu producătorul sistemului de montare orice cerinţe de împământare specifice sistemului. Trebuie să existe o modalitate de împământare continuă întreţinută în tot sistemul. Protecţia împotriva fulgerelor este, de asemenea, un aspect important. Anumite zone ale ţării pot fi expuse mai mult la fulgere, iar dvs. trebuie să cunoaşteţi acest risc inerent în zona în care sistemul este amplasat.

NEC conţine două dispoziţii diferite cu privire la zona de împământare. Pe de o parte, împământarea echipamentului este necesară pentru a proteja împotriva şocurilor şi a pericolului de incendiu. Acest lucru asigură faptul că un sistem PV este dezactivat în cazul în care se produce o avarie a împământării, de exemplu. Împământarea pentru protecţia împotriva fulgerelor, pe de altă parte, păstrează orice parte metalică din sistem conectată la sol astfel încât nu se poate produce o încărcare pe structură în timpul unei furtuni electrice. Majoritatea sistemelor sunt foarte bine împământate prin fundaţiile pe care sunt montate panourile fotovoltaice. Dovada acestui lucru pentru proprietar sau inspector, totuşi, nu este atât de evidentă.

Anumite proiecte de fundaţii pot fi mai potrivite pentru împământarea unui sistem decât altele. De exemplu, este posibil ca o fundaţie balastată să fie eficient izolată de la pământ, în funcţie de condiţiile locaţiei. În timp ce fundaţia poate încorpora împământarea în design sau din coincidenţă, trebuie considerate şi mijloacele de împământare suplimentară. Betonul utilizat pentru fundaţie, de exemplu, poate sau nu poate servi corespunzător drept electrod de împământare. În orice caz, este destul de uşor să instalaţi anumite tije de împământare din loc în loc pe tot terenul. O locaţie corespunzătoare pentru tijele de împământare este lângă cutiile de conexiune. Un conductor al electrodului de împământare este, astfel, activat între tijă şi inele în cutia de conexiune. Se recomandă ca proiectantul, cu ajutorul unui inginer electronist cu experienţă în protecţii împotriva fulgerelor, să specifice un grid de electrozi de împământare. Întotdeauna verificaţi dacă sistemul de cadre şi cadrele modulului sunt conectate permanent la echipamentul configurat corespunzător.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (36 votes cast)
Panouri fotovoltaice montate pe pământ – împământarea (13 din 15), 4.6 out of 5 based on 36 ratings