--

Panouri fotovoltaice montate pe pământ – factori (2 din 15)

Îndeplinirea obiectivelor proiectului de energie regenerabilă

Scopul unui sistem PV obişnuit este de a produce cel mai mare profit pentru investiţia efectuată, având în vedere constrângerile locaţiei. Cu toate acestea, obiectivele unui proiect specific trebuie să fie foarte bine definite împreună cu proprietarul. Doreşte proprietarul să maximizeze profitul în conformitate cu factorii legaţi de momentul livrării în funcţie de programul de tarifare a energiei electrice? Există o capacitate maximă care este dictată de utilităţi sau alte restricţii de reglementare care pot limita dimensiunea totală a proiectului? Există probleme cu capacitatea de transmisie? Estimările producţiei de energie sunt importante pentru orice sistem PV şi trebuie furnizate proprietarului în etapa de propunere a proiectului pentru a ajuta în acest sens. În plus, aspectele estetice dezvoltă designul proiectului? Cum vor fi afectate alte părţi ale proprietăţii sau proprietăţi învecinate? Aceste aspecte sunt toate parte din procesul de stabilire a obiectivelor pentru proiectele reuşite.

Parc fotovoltaic - panouri fotovoltaice montate pe pământ

Parc fotovoltaic – panouri fotovoltaice montate pe pământ

Aspecte inițiale privind amplasarea și optimizarea sistemului solar fotovoltaic

În cazul în care încercaţi să implementaţi un sistem montat pe pământ, trebuie să ţineţi cont de câţiva factori, începând cu cei care sunt importanţi pentru succesul proiectului.

Terenul

Mai întâi, identificaţi limitele proprietăţii. Conform regulamentelor, trebuie să lăsaţi o anumită distanţă faţă de limitele proprietăţii? Conturul permis pentru dezvoltarea sistemului trebuie să fie stabilit în etapa iniţială a procesului. Se recomandă ca schiţele deja realizate de topograf să fie disponibile pentru proprietarul terenului sau disponibile la departamentul local de construcţii. Dacă trebuie să vă adresaţi departamentului de construcţii, ar trebui să treceţi şi pe la departamentul de urbanism pentru a discuta despre cerinţele de distanţă faţă de hotar, asistenţă sau alte aspecte aplicabile construirii unei instalaţii solare montate pe pământ în locaţia respectivă. Departamentul de construcţii poate deţine hărţi privind utilităţile subterane. În plus, se recomandă utilizarea serviciilor locale „Consultanţă înainte de excavare” pentru a identifica şi marca utilităţile.

Şantierul

Şantierul viitorului parc fotovoltaic unde vor fi montate panouri fotovoltaice pe pământ

Şantierul viitorului parc fotovoltaic unde vor fi montate panouri fotovoltaice pe pământ

Este important să înţelegeţi lucrările şantierului necesare pentru proiect încă din etapa iniţială a procesului. De exemplu, sistemele montate pe pământ pot fi supuse cercetărilor privind reducerea scurgerii apelor pluviale şi a altor cercetări de mediu care nu sunt obişnuite în cazul sistemelor montate pe acoperiş. În cazul în care terenul trebuie terasat sau nivelat sau dacă scurgerile de apă trebuie adunate în bazine colectoare, trebuie să identificaţi aceste aspecte şi să respectaţi dispoziţiile şi restricţiile locale. Se recomandă angajarea unui inginer constructor pentru sistemele de mari dimensiuni. Reţineţi că autorizările şi costurile construcţiei sunt alţi factori care trebuie luaţi în considerate în momentul în care proiectaţi un sistem montat pe pământ. Înţelegerea acestor costuri încă de la început poate fi mai dificilă în cazul sistemelor montate pe pământ decât în cazul celor montate pe acoperiş. Cu cât este mai bine definită locaţia de construcţie, totuşi, cu atât mai clar se pot stabili bugetele pentru autorizări şi construcţie.

Accesul pe şantier

Accesul din jurul şantierului este foarte important pentru construcţie şi întreţinere. În general, utilajele de construcţii trebuie să se deplaseze, fiind, astfel, necesare căile de acces şi spaţiul adecvat pentru a permite fluxul de lucru eficient.

Construirea drumului

Materialul textil şi materialul de bază pentru drum sunt utilizate pentru a crea coridoarele de acces pentru echipamente înainte de a începe construcţia principală în cazul acestei instalaţii Sunsense Solar montate pe pământ din Carbondale, CO.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (26 votes cast)
Panouri fotovoltaice montate pe pământ - factori (2 din 15), 5.0 out of 5 based on 26 ratings