--

Panouri fotovoltaice montate pe pământ – avantaje (1 din 15)

Un teren viran pe care un dezvoltator l-ar fi putut considera odată potrivit pentru locuinţe sau pentru o parcare, ar putea fi în prezent mai bine utilizat pentru o centrală electrică solară. Din ce în ce mai mult, o centrală aleasă pentru acest tip de locaţie este montată pe pământ.

Panouri fotovoltaice montate pe pământ

Panouri fotovoltaice montate pe pământ

Panouri fotovoltaice montate pe pământ

Proiectele care includ panouri solare devin tot mai importante în industria sistemelor de energie regenerabilă pe măsură ce proiectele devin tot mai mari şi natura acestora se modifică de la un bun deţinut de un proprietar al unei clădiri la o investiţie pură. Spre deosebire de sistemele montate pe acoperiş, care sunt limitate de dimensiunea acoperişului, sistemele montate pe pământ pot fi construite la o scară mai mare, oferind investitorilor proiecte mai atractive din punct de vedere financiar. În plus, prezenţa tot mai mare pe piaţă a panourilor fotovoltaice cu pelicule subţiri la preţ foarte mic, necesitând o zonă mai mare decât panourile tradiţionale cu silicon cristalin, antrenează dezvoltarea tot mai mare a sistemelor montate pe pământ. Pieţele mai vechi din industria sistemelor solare, precum Germania şi Spania, au un istoric bogat referitor la sistemele montate pe pământ.

O creștere substanțiala a panourilor solare montate pe pământ

Majoritatea analiştilor din industrie prevăd o creştere spectaculoasă în Statele Unite a sistemelor montate pe pământ de mari dimensiuni pentru următorii ani. Chris Edgett, director la StrateGen Consulting, de exemplu, crede că această creştere a sistemelor montate pe pământ va fi foarte importantă. „Ne aşteptăm să vedem o creştere masivă a implementării sistemelor montate pe pământ pentru utilităţi, reprezentând o creştere mai mare de 50% în 2008 în mai multe regiuni,” declară acesta.

Parc fotovoltaic - panouri fotovoltaice montate pe pământ

Parc fotovoltaic – panouri fotovoltaice montate pe pământ

În acest articol, ne vom concentra pe sistemele cu panouri fotovoltaice montate pe pământ cu înclinare fixă, dar majoritatea informaţiilor sunt relevante şi pentru sistemele solare termice cu înclinare fixă şi pentru sistemele de monitorizare cu panouri fotovoltaice. În acest scop, sistemele de mici dimensiuni au mai puţin de 2000 de picioare pătrate de suprafaţă colectoare, care este egală cu aprox. 26 kW ai PV la 14% din eficienţa modulului; sistemele medii variază între 2000 – 20000 de picioare pătrate ale suprafeţei colectoare, sau 26-260 kW la 14% eficienţă; sistemele de mari dimensiuni sunt acelea care au o suprafaţă colectoare mai mare de 20.000 picioare pătrate.

În cazul în care proiectaţi ansambluri tehnice pentru sisteme solare, se recomandă utilizarea suprafeţei colectoare mai degrabă decât utilizarea valorilor de referinţă a capacităţii de energie. Tehnologia PV are un interval larg de eficienţă. Când oamenii fac referire la capacitatea sistemului în termeni de watt sau kilowatt, aceştia se referă în general la un produs cu o eficienţă a modulului de 13%-14%. De fapt, intervalul de eficienţă variază între 6% – 19%.

Compararea ansamblurilor tehnice

Deoarece eficienţa modulului variază, suprafaţa colectoare reprezintă cea mai bună cale de a descrie sistemele de montare cu panouri fotovoltaice. De exemplu, în această instalaţie Conergy monitorizată montată pe pământ pentru Districtul de sud San Joaquin pentru irigaţii, module PV c-SI cu 13,7% eficienţă de 1,18 MW (aprox. 92.250 picioare pătrate) sunt instalate în apropierea modulelor eficiente cu peliculă subţire cu 10% eficienţă de 418 kW (aprox. 44.650 picioare pătrate).

Parc fotovoltaic - panouri fotovoltaice montate pe pământ

Parc fotovoltaic – panouri fotovoltaice montate pe pământ

Suprafaţa colectoare pentru un sistem PV de 100 kW folosind module Signet Solar SI-344 cu 6% eficienţă, de exemplu, este de aproximativ 17.850 picioare pătrate. Dacă se utilizează module SunPower SPR-305-WHT cu 18,7% eficienţă, suprafaţa colectoare scade la aproximativ 5.830 picioare pătrate. În timp ce capacităţile celor două reţele sunt identice, acestea reprezintă ansambluri tehnice foarte diferite.

Ca în cazul oricărui proiect cu energie solară, dacă vă gândiţi la un sistem PV montat pe pământ, trebuie să evaluaţi anumiţi factori. Mai întâi, descrieţi cu atenţie obiectivele proiectului, deoarece acestea influenţează foarte mult designul proiectului. Apoi, optimizaţi proiectul pentru a îndeplini obiectivele în contextul aspectelor mai largi, inclusiv limitele proprietăţii, orice restricţii privind dimensiunea proprietăţii, localizarea interconectărilor electrice şi aspecte potenţiale privind autorizările. Mai multe detalii referitoare la proprietate, inclusiv date geotehnice despre sol şi alte clasificări relevante ale terenului – precum zonele cu vânt, zăpadă, seismice, condiţiile meteo şi proprietăţile solului – trebuie verificate în etapa următoare. După ce aţi clarificat aspectele geotehnice şi de construcţie, puteţi începe selectarea unei fundaţii şi a unui sistem de cadre. Etapele logice următoare implică aspectele sistemului electric ale proiectului, inclusiv împământarea şi alte aspecte de conformitate cu Codul. În final, trebuie să verificaţi dacă totul se poate construi sau nu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (29 votes cast)
Panouri fotovoltaice montate pe pământ - avantaje (1 din 15), 4.9 out of 5 based on 29 ratings