--

Panouri fotovoltaice montate pe pământ – cum obţinem succesul (15 din 15)

Succesul pe piaţa sistemelor fotovoltaice de mari dimensiuni

Pe măsură ce dimensiunea sistemului fotovoltaic creşte, proiectanţii şi constructorii au mai multe ocazii de reuşită, dar şi mai multă răspundere. Planificarea şi executarea eficientă a panourilor fotovoltaice montate pe pământ de mari dimensiuni pot pune diferite probleme. Dl Edgett, din cadrul StrateGen Consulting explică: „Economisirea materialelor este mai puţin importantă în cazul sistemelor fotovoltaice de mici dimensiuni. Dacă o parte se poate adapta modulelor, sarcinilor sau situaţiilor multiple, merită creşterea costurilor reduse pe această parte pentru a permite flexibilitatea. Sistemele fotovolaice de mari dimensiuni (ex. parcurile fotovoltaice), totuşi, trebuie să profite de dimensiunea acestora pentru a scădea costurile. Costul este cel mai important aspect legat de sistemele de mari dimensiuni. Fiecare parte trebuie analizată pentru a constata materiale sau munca irosite, deoarece costurile analizei sunt mai mici decât costurile echipamentului şi ale instalaţiei.” Accentul pe economisirea costurilor trebuie redus pentru a vă concentra atenţia pe tehnică şi pentru a asigura faptul că decizia de proiectare orientată pe economisire per unitate nu duce la o reproiectare care poate costa mii de dolari.

Panouri fotovoltaice montate pe pământ

Panouri fotovoltaice montate pe pământ

Dr. Neway Argaw, vicepreşedinte al departamentului tehnic pentru divizia de energie regenerabilă din cadrul Quanta Services, subliniază necesitatea de a integra lanţul de distribuţie în proces: „Pentru a executa proiectul cel mai bun, este foarte important să implicaţi toată lumea în acest lanţ pentru a optimiza etapizarea şi livrarea proiectului. Profesioniştii din industria fotovoltaică sunt obişnuiţi să gândească ca nişte meşteşugari. Pentru a reduce costurile proiectelor de energie regenerabilă în vederea intrării pe piaţă, trebuie să gândim mai mult ca nişte producători. Trebuie să putem crea staţii de asamblare în acest domeniu.” Argaw prevede mai multe subansambluri prefabricate livrate la locaţie, permiţând astfel un proces eficient de lucru şi o reducere a pierderilor care trebuie rezolvate la locaţie.

Dl Juan Suarez din cadrul Unirac consideră, de asemenea, faptul că asamblarea prealabilă va deveni crucială pentru a obţine eficienţa sistemelor fotovoltaice de mari dimensiuni. „Transferul activităţii de pe câmp într-un mediu controlat va fi una dintre cele mai importante contribuţii la reducerea costurilor standardizate ale energiei”, declară acesta.

Dl Robert Miros, din cadrul SunLink, consideră că producătorii sistemelor de cadre pentru fotovoltaice trebuie să colaboreze foarte strâns cu producătorii de panouri solare fotovoltaice pentru a oferi o varietate de soluţii integrate prin care să se obţină reducerea costurilor cu materialele şi activitatea necesare pentru a permite industriei să se dezvolte mai rapid. Dând ca exemplu industria calculatoarelor, Miros declară: „Producătorii modulelor PV de astăzi sunt precauţi în ce priveşte divulgarea elementelor specifice privind limitele de sarcină mecanică. Producătorii de unităţi de discuri fixe au trebuit să furnizeze multe informaţii producătorilor de calculatoare pentru a permite atingerea eficienţei în industrie în vederea dezvoltării acesteia.”

Având în vedere dezvoltarea estimată pentru industria sistemelor solare, vom vedea o dezvoltare considerabilă a tehnologiei şi a proceselor utilizate pentru construcţia sistemelor PV montate pe pământ, în special deoarece proiectanţii şi constructorii învaţă permanent din executarea acestor proiecte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (25 votes cast)
Panouri fotovoltaice montate pe pământ – cum obţinem succesul (15 din 15), 5.0 out of 5 based on 25 ratings