--

Panouri fotovoltaice montate pe pământ – amplasare şi securitate (4 din 15)

Amplasarea sistemului de panouri solare

În cazul în care sunteţi un constructor care trimite o propunere privind un proiect cu panouri fotovoltaice montate pe pământ, se recomandă introducerea unei clauze în contract care să vă protejeze împotriva condiţiilor subterane, precum pietre sau apa subterană. Pentru locaţiile mai mari, va fi necesar, în general, un studiu geotehnic. Când se utilizează împreună cu un proiect tehnic bun, acesta reduce costul general al fundaţiei prin reducerea incertitudinii şi permite limitarea dimensiunii fundaţiei la ceea ce este necesar având în vedere condiţiile solului.

Amplasarea eficientă mărește randamentul panourilor fotovoltaice

Proiectanţii sistemului care doresc să fie mai sofisticaţi în acest sens pot considera, de asemenea, operarea modulului cu ajutorul unei supape de trecere în condiţii de umbră şi configurarea circuitelor pentru a reduce pierderile sistemului. De exemplu, dacă este posibil, întindeţi circuitele sursă astfel încât umbra a 30%-50% din partea inferioară a modulului să reducă tensiunea sistemului în aşa fel încât să poată încă permite invertorului să alimenteze monitorizarea punctelor de conectare. Acest lucru permite sistemului să colecteze puţin mai multă energie pe an. Puteţi, de asemenea, să luaţi în considerare şi factorii legaţi de momentul livrării în funcţie de programul de tarifare a energiei electrice conform cărora locaţia este contorizată pentru a permite proprietarului să obţină un profit optim. Anumite programe de tarifare stimulează livrarea energiei în momentele de cerere ridicată ale zilei sau ale anului. Proiectarea unui sistem care să profite de aceste tarife mai mari influenţează unghiul şi orientarea sistemului. Dacă, de exemplu, producţia din după-amiezile de vară este foarte stimulată, sistemul poate livra un profit mai bun cu un unghi de inclinare mai mic şi o orientare spre vest. Multe programe de modelare a producţiei pun la dispoziţie analiza performanţei şi instrumentele de optimizare.

Construcţia unui parc fotovoltaic

Construcţia unui parc fotovoltaic

Alte aspecte de amplasare

După ce amplasarea iniţială şi studiile de optimizare ale sistemului fotovoltaic sunt finalizate, aspectele suplimentare de amplasare devin importante, incluzând securitatea, clasificarea zonelor cu vânt, zăpadă şi seismice, precum şi proprietăţile solului.

Securitatea

Un sistem PV montat pe pământ este, în general, destul de uşor de reperat şi de accesat. Din păcate, acest lucru îl face o ţintă atractivă pentru hoţi. Un sistem care este mai puţin vizibil reprezintă o ţintă mai mică, de aceea trebuie să luaţi orice măsură pentru a ascunde sistemul de trecătorii obişnuiţi. Cu toate acestea, nu se pot face foarte multe pentru a ascunde un sistem solar în mijlocul unui câmp. Proprietarii sistemului trebuie să ştie despre un potenţial furt încă în etapa de dezvoltare pentru a le permite implicarea în găsirea unei soluţii şi suportarea cheltuielii aferente. Se poate monta un gard, pentru început. Acesta nu doar protejează de hoţi, ci şi constituie un element obligatoriu privind aspectele de siguranţă şi cerinţele reglementatoare referitoare la sistemele montate pe pământ.

Pentru sistemele de mari dimensiuni, se poate utiliza o reţea de camere, senzori şi lumini – şi uneori o patrulă de securitate. Deseori, pentru sistemele mai mici nu se pot justifica aceste cheltuieli suplimentare. Dacă vă gândiţi că o locaţie a unui sistem necesită mai multă protecţie decât poate oferi un gard, puteţi lua în considerare sistemele de siguranţă şi de fixare care împiedică dezasamblarea sistemului. De exemplu, producătorul de sisteme de montare Schletter vinde sfere din oţel dimensionate specific care pot fi acţionate în cavităţile şuruburilor cu cap cilindric şi locaş hexagonal utilizate pentru prinderea modulului şi pentru a le face mai greu de îndepărtat. Partea răsucită a acestuia face mai dificilă îndepărtarea modulului în mod evident. Sistemele de fixare permit constructorului utilizarea sistemului fără a permite accesul hoţilor care ştiu să folosească o cheie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (31 votes cast)
Panouri fotovoltaice montate pe pământ - amplasare şi securitate (4 din 15), 4.7 out of 5 based on 31 ratings