--

Panouri fotovoltaice montate pe pământ – factorii de mediu (5 din 15)

Factorii de mediu stabilesc designul unui sistem de panouri solare

Zonele cu vânt, zăpadă şi seismice

Factorii precum cei de mediu şi condiţiile meteorologice din zona proiectului, inclusiv vântul şi zăpada, stabilesc designul structural al sistemului de panouri solare. Capitolul 16 din Codul Internaţional privind Construcţiile (IBC) stipulează presiunile care pot fi atribuite proiectelor structurale. Reţineţi faptul că anumite zone presupun aspecte speciale de proiectare. În general, presiunea vântului este foarte importantă în designul structural al unui proiect de sistem solar, dar aceasta nu este singura presiune care trebuie luată în considerare. Verificaţi cu departamentul local de construcţii pentru a vă asigura că zonele cu vânt, zăpadă şi seismice de la locaţie corespund cu estimările inginerului.

Panouri fotovoltaice montate pe pământ şi condiţiile meteo speciale - zăpadă

Panouri fotovoltaice montate pe pământ şi condiţiile meteo speciale

Dave Helmich, director la D/PM Engineering, recomandă: „În Statele Unite, regulamentele stipulează diferite combinaţii de presiuni care trebuie luate în considerare în fiecare analiză şi design. În funcţie de sistemul pe care îl utilizaţi, IBC stipulează şapte sau opt combinaţii de acest fel. Nu toate combinaţiile sunt relevante pentru designul unui cadru de montare. De exemplu, presiunile active, presiunea pământului şi presiunea macaralei nu sunt incluse. Din punct de vedere practic, acestea implică presiunea pasivă, a vântului, seismică şi a zăpezii. Presiunea gheţii trebuie considerată ca presiune pasivă dacă este aplicabil, iar proiectantul trebuie să ţină cont şi de presiunea pozitivă şi de cea negativă.”

Montajele panourilor fotovoltaice în condiții speciale

Consultaţi producătorul modulului privind diferite cerinţe speciale legate de montajul în locaţii cu zăpadă sau gheaţă. În general, evitaţi situaţiile în care zăpada se aglomerează pe modul. În zonele cu cantităţi semnificative de zăpadă, înălţimea sistemului trebuie să fie suficientă pentru ca nivelul cel mai mare estimat de zăpadă să nu ajungă la marginea inferioară a modulului montat cel mai jos. Dacă proiectaţi un sistem într-o zonă cu zăpadă foarte multă, se recomandă specificarea unui sistem de panouri solare cu unghiuri de înclinare mai înalte pentru a facilita căderea zăpezii. Anumite module PV au valori mai mari ale presiunii şi pot rezista la presiuni mai mari ale zăpezii. De asemenea, trebuie să fiţi atenţi la faptul că majoritatea cadrelor modulelor au orificii de drenare care permit scurgerea apei. În cazul în care designul cadrului obstrucţionează aceste orificii, apa se poate acumula şi îngheţa, deteriorând, astfel, modulul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (26 votes cast)
Panouri fotovoltaice montate pe pământ - factorii de mediu (5 din 15), 5.0 out of 5 based on 26 ratings